Tips

Batterij iPhone controleren

Batterij iPhone controleren

Batterij iPhone controleren omdat je iPhone slecht oplaadt, snel leeg loopt, of spontaan uitvalt? Controleer zelf de status van de batterij van je iPhone met behulp van Coconut Battery. Deze applicatie is gratis te downloaden en te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een Apple computer. Coconut Battery is te gebruiken voor alle Apple producten die een batterij hebben. Bijvoorbeeld een iPhoneiPad of MacBook

iPhone batterij controleren in Coconut Battery

Klik hier om Coconut Battery te downloaden. Installeer nu de applicatie op jouw Apple computer. Nadat je Coconut Battery hebt geopend, sluit je jouw iPhone aan op je Apple computer met een USB-oplaadkabel. Geef je iPhone en Apple computer toestemming om elkaar te vertrouwen in iTunes, indien je dit nog niet eerder hebt gedaan.

Klik nu in Coconut Battery op iOS Device om de status van de batterij van je iPhone te controleren.

geef-coconut-battery-toegangKlik nu in Coconut Battery op iOS Device om de status van de batterij van je iPhone te controleren.

batterij iphone controleren klik op ios device in coconut batteryHet tabblad iOS Device

Aan de bovenzijde vind je algemene gegevens zoals de naam, het model, de productiedatum en iOS versie van je iPhone. Vervolgens komen de belangrijke gegevens die je wilt weten. Deze gegevens vertellen je precies wat de conditie van de batterij van je iPhone is.

Wij leggen je stapsgewijs uit wat deze gegevens precies betekenen.

1. Current Charge

De capaciteit van de batterij van je iPhone wordt uitgedrukt in mAh. De afkorting mAh staat voor Milliampère-uur. De current charge geeft de huidige oplaadcapaciteit weer in mAh. Dit is een percentage van de volledige capaciteit.

2. Full Charge Capacity

Elke iPhone batterij kent een maximale capaciteit. Dit verschilt per iPhone model. Lees hier wat Apple zegt over de prestaties van iPhone batterijen . Full Charge Capacity geeft de maximale oplaad-capaciteit weer van de batterij in jouw iPhone.

De balk onder Full Charge Capacity geeft in percentueel aan hoe geladen de batterij van de iPhone is. Deze statistiek komt meestal overeen met het batterijpercentage rechtsboven in het scherm van je iPhone.

3. Design capacity

Dit geeft aan hoeveel mAh de batterij af fabriek heeft of hoort te hebben.

Het balkje onder design capacity geeft de gezondheid van de batterij van je iPhone aan. Een gezonde batterij geeft een percentage van 80% of hoger aan. Het balkje kleurt dan groen.

Bij een design capacity van 60% of lager merk je dat het balkje oranje, of in het ergste geval, rood kleurt. Onze ervaring is dat een design capacity van 60% of lager de oorzaak is van een batterij die snel leegloopt of dat je iPhone spontaan uitvalt. Wij raden je aan de batterij van je iPhone zelf te vervangen of te laten vervangen.

batterij iphone controleren met een oude en nieuwe batterij4. Cycle Count

De cycle count geeft aan hoe vaak de batterij opgeladen is. Dit is per definitie niet van 0% naar 100%, maar kan ook van 15% naar 90% zijn. Hoe vaker je jouw iPhone oplaadt, hoe hoger de cycle count. Bij een cycle count van 600 of hoger zie je vaak dat een batterij slecht oplaadt, snel leeg loopt, of je iPhone spontaan uitvalt. Ook dan is het verstandig om de batterij te vervangen.

5. Temperature

Deze statistiek geeft de huidige temperatuur aan van de batterij van je iPhone. Een defecte of slechte batterij moet harder werken en krijgt daardoor een té hoge temperatuur. Je iPhone voelt dan heet aan.

Een batterij met een te hoge temperatuur is zeer gevaarlijk voor je iPhone. De batterij kan bol gaan staan, waardoor overige componenten van de iPhone, zoals het scherm, door oplopende druk kapot gaan.

6. Charging with

Deze statistiek geeft aan met hoeveel wattage de iPhone momenteel wordt opgeladen.

Samengevat

Coconut Battery is een handige tool om de batterij van je iPhone te controleren. De tool gratis en eenvoudig in gebruik.

Ook wij gebruiken Coconut Battery om klanten te informeren over de status van hun batterij. Na het vervangen van een batterij geven wij onze klanten altijd een rapportage mee die hen informeert over de status van de nieuw geplaatste batterij. Ook klanten die een refurbished apparaat bij ons kopen, krijgen altijd een Coconut Battery rapportage mee. Onze refurbished apparaten worden altijd met een nieuw geplaatste batterij verkocht.

Is de batterij van je iPhone aan vervanging toe? Plan dan nu online een afspraak. Ga je zelf de uitdaging aan en wil je zelf je iPhone batterij vervangen? Tuffel verkoopt onder andere een losse iPhone 6 batterij origineel. Of bekijk het complete assortiment aan losse iPhone batterijen.

Dit bericht delen