Tips

Telefoon in het water gevallen?

Dat is zeer vervelend en je wilt meteen weten of je telefoon nog goed werkt. In tegenstelling tot valschade, waarbij hooguit glas breekt, kan water vooral interne schade aanrichten. Vergelijk het met een kortsluiting. Telefoon in het water gevallen? Hieronder lees je de belangrijkste aandachtspunten.

In het kort

  • Zet je telefoon direct uit
  • Droog je telefoon niet op de verwarming
  • Droog je telefoon niet met een föhn
  • Droog je telefoon niet in de zon
  • Rijst helpt niet
  • Laat je telefoon direct professioneel drogen

1. Zet je telefoon direct uit

Is je smartphone met water of een andere vloeistof in aanraking zijn geweest, zet je telefoon dan direct uit en zet ‘m absoluut niet meer aan. Voor telefoons met een eenvoudig te verwijderen batterij adviseren wij de batterij direct uit je smartphone te verwijderen. Hiermee voorkom je dat je telefoon alsnog kortsluiting krijgt. Stond je telefoon al uit? Laat deze dan vooral uit staan.

Wij weten dat het erg verleidelijk is je smartphone aan te zetten, omdat je wilt weten of er nog leven in zit. We raden je met klem aan dit niet te doen. Zolang je smartphone niet tegen waterschade behandeld is, is de kans op permanente schade zeer groot.

 

2. Droog je telefoon niet met externe middelen

Als je telefoon in het water gevallen is, zijn er een aantal handelingen die we absoluut afraden. Droog je telefoon nooit met een föhn en ook zeker niet in de zon. Laat je smartphone nooit drogen op of naast een verwarming. Zelfs niet op een lage stand. De warmte die gegenereerd wordt zal alleen maar meer interne vochtschade veroorzaken. Watermoleculen in de telefoon zetten uit door de warmte, waardoor het water of vocht op moeilijk te bereiken onderdelen terecht komt. Het vocht kan op plekken terecht komen waar het een destructief effect heeft.

3. Rijst helpt niet

Veel mensen wiens telefoon in het water is gevallen, leggen deze in een bak of zakje met rijst en hopen na een aantal dagen dat het waterprobleem is opgelost. Niets is minder waar. Rijs lost niets op en zorgt al helemaal niet voor het ontvochtigen van je telefoon. Zet je je telefoon na een aantal dagen aan, dan bestaat er een aanzienlijke kans op ernstige schade. Ons advies? Je telefoon direct laten reinigen en jezelf geen valse hoop geven met rijst.

4. Laat je telefoon direct professioneel drogen

De enige echt remedie tegen waterschade is professioneel drogen met speciaal alcohol, waarbij jouw telefoon volledig wordt gedemonteerd. Professioneel drogen zorgt voor het verwijderen van kalk en andere resten die achterblijven nadat water is verdampt. Wij raden aan je telefoon zo snel als mogelijk naar een reparateur te brengen die waterschade behandelt

Tuffel is specialist in het behandelen van waterschade. Wacht niet langer en breng je telefoon binnen. Wij demonteren je smartphone en drogen alle onderdelen. Des te sneller wij je smartphone hebben, des te meer kans op slagen. Is niet mogelijk om langs te komen? Stuur je telefoon gewoon naar ons toe via de post. Verpak de telefoon goed, zodat transportschade voorkomen wordt. Wij zorgen ervoor dat je telefoon, na professioneel drogen, wordt teruggestuurd.

Veelgestelde vragen over professioneel drogen

Van de tien toestellen die we binnen krijgen, kunnen we er acht werkend krijgen. In veel gevallen brengen weer leven in je door water beschadigde telefoon. Na het drogen en monteren, wordt de telefoon uitvoerig getest. Als blijkt dat er onderdelen defect zijn geraakt, wordt je hierover op de hoogte gebracht. Er worden geen reparaties uitgevoerd, zonder te overleggen. Pas na je goedkeuring gaan wij over tot reparatie.

Na het ontvangen van je telefoon demonteren wij deze volledig. Door een speciaal ontwikkelde schoonmaakprocedure worden de belangrijkste onderdelen gedroogd. Daarna controleren wij het moederbord (belangrijkste onderdeel in je telefoon) op roest en andere achtergebleven restjes. Deze restjes worden handmatig gereinigd. Hiermee doen wij een zo schoon mogelijk moederbord terug te plaatsen in je smartphone.

Alle losse onderdelen zoals de batterij, speakers en camera, worden professioneel gedroogd en grondig getest. Als blijkt dat één van de onderdelen defect is, nemen we hierover contact met je op.

Professioneel drogen kost altijd €49,00. Dit zijn de kosten voor het demonteren, drogen, wederom monteren en uitvoerig testen. Indien de telefoon echt niet meer te redden valt, zijn er geen bijkomende kosten.

Als tijdens het testen blijkt dat er onderdelen onherstelbaar beschadigd zijn, zullen we dit met je overleggen. Wij repareren pas nadat jij ons daarvoor toestemming geeft. Wij houden niet van verrassingen en willen ook niet dat jij voor verrassingen komt te staan.

De gemiddelde reparatietijd van een smartphone met waterschade ligt tussen de 2 en 4 werkdagen. Je mag met je telefoon, zonder afspraak, bij ons binnen lopen. Je krijgt van ons een reparatiebon, die je goed moet bewaren. We vragen in veel gevallen om de reparatiebon. Dit is het bewijs dat jouw telefoon echt jouw telefoon is.

Je mag je telefoon uiteraard ook opsturen. Wij zorgen na reparatie dat de telefoon weer wordt teruggestuurd.

Tuffel doet er alles aan om je telefoon die in het water gevallen is weer werkend te krijgen. Wij gaan met uiterste zorg met je telefoon om. Ons doel is mensen met een lachend gezicht en werkende telefoon te zien vertrekken.

Bij waterschade is het voor ons echter onmogelijk om garantie te geven. Het is mogelijk dat een onderdeel beschadigd is en binnen afzienbare tijd stopt met werken. Tijdens het uitvoerig testen kan een onderdeel onopgemerkt blijven, omdat het op dat moment doet wat het moet doen. Het kan zijn dat door zo’n defect één of meerdere onderdelen uiteindelijk stoppen met werken, of ook beschadigen.

Waterschade wordt in sommige gevallen gedekt door je verzekering (vraag bij je verzekeraar naar de voorwaarden). Waterschade valt nooit binnen de fabrieksgarantie van je telefoon.

Waterschade wordt in sommige gevallen gedekt door je verzekering (vraag bij je verzekeraar naar de voorwaarden). Waterschade valt nooit binnen de fabrieksgarantie van je telefoon.

Tot slot

Waterschade loop je sneller op dan je denkt. Niet alleen wanneer letterlijk je telefoon in het water gevallen is, maar ook tijdens het fietsen of lopen in de regen. Of tijdens een avondje zweten in de disco of in het café. Het kan zelfs gebeuren dat je telefoon per ongeluk wordt meegewassen in de wasmachine.

Op het moment dat je telefoon in het water gevallen is ontstaat er corrosie (roest) op onderdelen en contacten. Het resultaat is dat de componenten in je telefoon kortsluiting maken of gewoonweg stoppen met werken. Je telefoon zal hierdoor slecht, of in de meest extreme gevallen, helemaal niet meer werken.

Dit bericht delen