De batterij van je iPhone controleren op een Windows computer

De batterij van je iPhone controleren op een Windows computer

De batterij van je iPhone controleren op een Windows computer

Onlangs hebben wij een tip geschreven hoe je de batterij van je iPhone controleert. De tool die wij in deze tip aanbevelen is uitsluitend te gebruiken op een Apple computer. Naar aanleiding van de tip hebben wij veel vragen gekregen of er een soortgelijk hulpmiddel bestaat voor Windows computers.

Ons team is direct op onderzoek gegaan naar een betrouwbare en veilige tool voor Windows gebruikers. Met de tool iBackupBot controleer je de kwaliteit van de batterij van je iPhone op een Windows computer.

Wij hebben de tool uitgebreid voor jou getest. Onze ervaring is dat de tool zeer gebruikersvriendelijk werkt. Wij leggen uit hoe je iBackupBot configureert en welke gegevens essentieel zijn voor het uitlezen van de batterij van je iPhone.

batterij iphone controleren op windows met ibackupbotInstallatie van iBackupBot

Installeer iBackupBot via deze link. Naast deze tool moet je ook iTunes op je Windows computer hebben geïnstalleerd. Heb je geen iTunes? Download iTunes dan via de officiële website van Apple. Om verder te gaan start je beide programma’s op.

Koppel je iPhone met je Windows computer

Koppel je iPhone middels een USB-kabel op je Windows computer om het uitlezen van de batterij te starten. Geef je iPhone en Windows computer toestemming om elkaar te vertrouwen, indien je dit nog niet eerder hebt gedaan.


geef toestemming op je iphone om de batteij van je iphone te controleren

Klik in iBackupBot onder Devices op de naam van je iPhone. In ons geval klikken wij op iPhone Tuffel. Klik nu op More Information om verder te gaan.

klik op more information om de batterij van je iphone te controlerenDe kwaliteit van de batterij van je iPhone controleren

Onder de kop Battery staat een aantal belangrijke gegevens die nodig zijn om de batterij van de iPhone uit te lezen. Dit zijn: CycleCount, DesignCapacity en FullChargeCapacity.

om de batterij van je iphone te controleren bekijk je battery information

CycleCount

De cycle count geeft aan hoe vaak de batterij opgeladen is. Hoe vaker de iPhone opgeladen wordt, hoe hoger het aantal cycles. Bij een Cycle Count hoger dan 600 merk je vaak dat een batterij snel leeg loopt, slecht oplaadt, of je iPhone spontaan uitvalt.

DesignCapacity en FullChargeCapacity

De Design Capacity geeft aan hoeveel mAh de batterij af fabriek heeft of hoort te hebben. De Full Charge Capacity geeft de maximale oplaadcapaciteit weer van de batterij in de iPhone.

Om de kwaliteit van de batterij te controleren, berekenen we de verhouding tussen de DesignCapacity en de FullChargeCapacity met de volgende formule:

FullChargeCapacity / DesignCapacity * 100 = Kwaliteit batterij in %

Bijvoorbeeld: 1600 / 1751 * 100 = 91,38%

Een batterij met een kwaliteitspercentage van 60% of lager geeft aan dat de batterij in kritieke conditie is. Vaak zijn er symptomen dat de iPhone slecht oplaadt, snel leegloopt of spontaan uitvalt. Een lage kwaliteitspercentage (lager dan 60%) gaat vaak samen met een hoge Cycle Count.

Samengevat

iBackupBot is een betrouwbare tool om de batterij van je iPhone te uit te lezen op een Windows computer. De tool is gratis en gebruikersvriendelijk.. Het enige nadeel is dat iBackupBot visueel minder aantrekkelijk eruit ziet dan de variant voor Apple gebruikers.

Ben je na het uitlezen van je batterij erachter gekomen dat de batterij aan vervanging toe is? Wij plaatsen vakkundig een nieuwe batterij in je iPhone. Plan nu online je afspraak. Wil je liever zelf de batterij van je iPhone vervangen? Check dan ons assortiment aan iPhone batterijen in onze webshop.

 

Dit bericht delen