Refurbished

Refurbished iPhone, iPad, iMac & MacBook

Filter

Refurbished iPhones

Bekijk ons aanbod Refurbished iPhones

Refurbished iPhones

Refurbished iPads

Bekijk ons aanbod Refurbished iPads

Refurbished iPad

Refurbished MacBook Pro's

Bekijk ons aanbod Refurbished MacBook Pro's

Refurbished MacBook Pro

Refurbished MacBook Air

Bekijk ons aanbod Refurbished MacBook Air

Refurbished MacBook Air

Wat is refurbished?

Refurbished is een Engels woord en betekent in het Nederlands 'Gereviseerd'. In de computerwereld een zeer bekende term, die al jaren wordt gebruikt voor producten die een tweede leven verdienen. Deze producten worden na gebruik gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en opnieuw te koop aangeboden. Nu er meer en meer electronica in gebruik is, zoals smartphones, tablets, laptops, smartwatches, e-readers en andere apparatuur, is er een groot aanbod tweedehands en refurbished producten. De omlooptijd van zo'n product is gemiddeld 2 jaar, waarna er wordt gekozen voor een nieuwe versie van het huidige product. Denk hierbij aan de aanschaf van een iPhone X en de verkoop van de gebruikte iPhone 7, of de aankoop van een nieuwe 15" MacBook Pro en de verkoop van de 'oude'. Zo'n product wordt vaak via tweedehands websites aangeboden, maar soms ook aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het inkopen, opknappen en doorverkopen van deze apparaten.

Verduurzaming

Het kopen van refurbished apparatuur draagt ook bij aan de verduurzaming van technologie. In plaats van producten die voldoen aan de hedendaagse gebruikseisen te laten vernietigen, krijgen deze apparaten een tweede leven van soms meerdere jaren. Uiteraard worden veel apparaten gerecycled, maar een refurbished apparaat heeft grote voordelen voor het milieu. Het proces van demonteren, vernietigen, omsmelten en andere intensieve arbeid en milieu belastende werkzaamheden (denk hierbij aan het veilig afvoeren van batterijen en andere giftige afvalstoffen) hoeft niet te worden uitgevoerd.

Refurbished duurzaam
Refurbished voordelig
Refurbished herkomst

Voordelig voor de portemonnee

Refurbished producten zijn, uiteraard, stukken voordeliger dan wanneer je deze nieuw koopt. Het scheelt soms meer dan 50% van de aanschafprijs op een nieuwe. Zo krijgen mensen met een kleine portemonnee ook de kans om producten uit het topsegment te kopen. Al zijn refurbished producten soms enkele jaren oud, ze voldoen aan alle technische aspecten van een modern apparaat. Waar nieuw(re) varianten vaak een betere camera en een snellere processor hebben, doet dit niets af aan de bruikbaarheid. Een iPhone 7 is nog steeds erg snel en heeft een heel goede camera. En sommige mensen zijn minder veeleisend dan anderen, waarom zou je dan de nieuwste versie van een iPhone, iPad of Apple computer moeten hebben?

Waar komen refurbished producten vandaan?

Er zijn veel bedrijven gespecialiseerd in het opkopen van gebruikte Apple apparaten. Deze worden in batches gekocht van organisaties, of ingekocht van particulieren. Deze opkopers controleren, reviseren en testen de ingekochte producten en geven ze daarna het predikaat: Refurbished. Daarnaast heb je ook de lokale refurbished aanbieders. Zij kopen veelal bij particulieren in en in sommige gevallen bij zakelijke partners of klanten. Inruilen is bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Wanneer een zakelijke klant een nieuwe MacBook wil kopen, is het erg aantrekkelijk de 'oude' in te ruilen.

Het komt ook voor dat iemand een nieuwe iPhone, iPad of Apple computer aanschaft, maar deze in de bedenktijd terug stuurt. Of, een gekocht product raakt binnen enkele weken defect en wordt omgeruild voor een nieuwe. Deze 'nieuwe' producten worden door Apple zelf, na reparatie en repackaging, als Refurbished aangeboden.

Gradaties en prijs bepaling

Een refurbished apparaat wordt ingedeeld in gradaties. Een gradatie staat voor visuele staat, oftewel hoe ziet het apparaat eruit? Is het een product dat er als nieuw uitziet en bijna niet gebruikt is, dan krijgt ie de gradatie: Remarketed. Is een product gebruikt, maar heeft nagenoeg geen visuele schade, dan krijgt deze de gradatie: A-Grade. Heeft een apparaat zichtbare schade, zoals krassen en deuken, dan wordt deze als B-Grade aangeduid. Werkt een apparaat niet goed meer, is ie ernstig beschadigd of werkt ie helemaal niet meer, dan krijgt dat product een C-Grade gradatie. Deze gradaties worden ook wel eens met sterren aangegeven, waarbij 5 sterren de beste kwaliteit is en 2 of 3 sterren de slechtste.

Technische staat

Refurbished producten worden vaak voorzien van een nieuwe batterij, maar dit is niet altijd nodig. In veel gevallen wordt er een ondergrens gehanteerd van 80% capaciteit, of 1000 oplaad cycles. Ernsige schade, zoals diepe krassen of barsten in een beeldscherm, wordt gerepareerd wanneer dit economisch verantwoord is. Oftewel, worden de kosten van de reparatie terug verdiend bij een verkoop? Zo kan het zijn dat er gekozen wordt een product aan te bieden met krassen en deuken tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

Bij gradaties Remarketed, A-Grade of 4/5 sterren is de technische staat van een refurbished product nagenoeg perfect. Uiteraard valt er wel eens een apparaat uit, maar een goede garantie lost dat voor je op.

Garantie

Op refurbished producten koop je vaak met dezelfde garantievoorwaarden als nieuw, en soms zelfs beter. De meeste refurbished aanbieders geven twee jaar garantie. Ook zakelijk, waar één jaar gebruikelijk is. Apple geeft zakelijke klanten slechts één jaar garantie op al hun producten. Refurbished aanbieders maken geen verschil tussen particuliere en zakelijke klanten. Voor zakelijk klanten is het aanschaffen van een refurbished product vele malen aantrekkelijker, mits garantie een belangrijke factor is.

Herstellen van het refurbished product

Naast de technische en visuele controle, worden alle gegevens van een eventuele vorige gebruiker gewist en wordt het apparaat voorzien van de laatst mogelijke software.

Refurbished Apple bestellen

Een refurbished iPhone kopen doe je bij Tuffel in Almelo. Al onze refurbished iPhones, iPads, iMacs en MacBooks zijn van de beste kwaliteit refurbished, volledig gereviseerd, gewist en schoongemaakt. Bij Tuffel in Almelo profiteer je van meer voordelen:

  • De beste kwaliteit voor de aantrekkelijkste prijzen
  • Garanties tot 2 jaar
  • Gratis verzenden
  • Vandaag besteld, morgen in huis (behalve op zondag)
  • 14 dagen niet goed, geld terug

Klantenservice Tuffel

Onze klantenservice helpt je graag met het kiezen van de juiste iPhone, iPad of Apple computer. Vragen stel je via Whatsapp, Facebook, Twitter, E-mail, Chat of telefonisch.

You've just added this product to the cart: